Beginpagina

Ontbijt

High tea

buffetten

Wijnproeven

Wijnproeven

contact

contact

High Tea

In uw eigen omgeving heerlijk genieten van een exclusieve afternoon of high-tea.

High-tea een van origine Britse traditie die immens populair werd tijdens de regeerperiode van Koningin Victoria van Engeland. Geïntroduceerd in 1840 door de Hertogin van Bedford omdat zij vaak tegen het einde van de middag wel trek begon te krijgen, en zich thee met sandwiches liet opdienen.

Later breidde dit gebruik zich uit onder de welgestelde dames. Deze probeerden elkaar te overtroeven door steeds meer en lekkerdere hapjes mee te nemen waardoor het assortiment uitgroeide tot allerlei zoete en hartige lekkernijen.

Het lekkers werd tijdens de tea-party in een vaste volgorde geserveerd. Eerst werd rondgegaan met schalen vol flinterdunne sandwiches. Pas als je een sandwich had gegeten, mocht je je wagen aan de scones met jam en room en de cake.

Na afloop werd vaak een glas sherry of wijn gedronken. De High Tea is eigenlijk een uitgebreidere maaltijd die rond 18.00 uur genuttigd wordt.

Zelf gaan sloven voor een theekransje? Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan!

De High Tea kan bij u thuis of op locatie bezorgd en geserveerd worden. Er wordt een feestelijke tafel met de lekkernijen klaar gemaakt met passend servies en aankleding.

De High Tea kan bij verschillende gelegenheden geserveerd worden. Bij voorbeeld tijdens een vriendinnenmiddag, een verjaardag, een vergadering thuis of op kantoor. Na afloop van de partij wordt het geheel (zonder dat u hoeft af te wassen) weer opgehaald.

Met vrienden, alleen of met z’n twee, neem altijd de tijd voor een goed kopje thee

Afternoon Tea

Minimaal 10 personen

De High Tea bestaat per persoon uit:

Scones met clotted cream en huisgemaakte jam

Wij leveren hierbij verschillende soorten thee van sublieme kwaliteit, citroen, melk en suiker

€ 19,50 per persoon

Wilt u de Afternoon tea uitbreiden met andere lekkernijen uit ons assortiment, zoals koekjes, Petit four en natuurlijk de echte Old English Fudge, versgeperste sap of een heerlijke verse fruitsalade dan is dat natuurlijk mogelijk.

En dan, geheel volgens Engelse traditie, aan het einde van de middag nog een glaasje sherry met een kaasplankje...

Onze Afternoon Tea serveren wij op mooie etagères en schalen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om eigen mooie servies te gebruiken. Zonodig leveren wij ook serviesgoed, bestek, servetten en tafellakens.